Constructeur de Bijoux

Ontwerpen is leuk en soms ontstaan daarbij nieuwe dingen, ringen of zo of handige machientjes die ik nodig denk te hebben, 
ik doe dit sinds 1959 en kringloop daarbij veel. Hoe en wat kunt u hier lezen, en ook kan er geshopt

magnesium

Op uw wereld een van de meest voorkomende metalen. Ik werk er sinds 2001 mee eerst als test metaal maar op verzoek ben ik er mijn ontwerpen mee gaan uitvoeren. Het is licht en sterk en absoluut niet giftig, maar het kan niet gesoldeerd dus veel ontwerpen zijn op vering gebaseerd en na jaren onderzoek ontdekte ik hoe het te klinken en te coaten is.

silver

Zilver is een prettig te bewerken metaal, meestal eerste gehalte (925) of 100% zilver. Het kan harder gemaakt door bewerken zoals krachtig walsen zonder tussendoor gloeien. Het word dan veerkrachtig en dat belangrijk voor mijn ontwerpen, ik laat de productie hiervan over aan de gerenommeerde Amsterdamse Firma Drijfhout waar ik al vanaf 1965 kom.

Meer


3D printed

Mijn eerste pogingen om in 3d te werken was met de appel IIE begin jaren 80 en te hoog gegrepen, maar na een paar decennia geduld (omstreeks 2000) is deze techniek ver genoeg ontwikkeld om toe te passen. Meestal in RVS en soms verguld?, ook gebruik ik wel gesinterd abs ofwel plastic.


Meer

   Romy met de Sole Picasso Chain